Massages

 

Mensen zijn voortdurend druk en gaan maar door. Ze zijn zich er niet van bewust dat de spieren onder voortdurende spanning staan. Men is er ook niet altijd van bewust dat maag of darmklachten, slapeloosheid, hoofdpijn en natuurlijk ook de lage rugklachten gerelateerd kunnen zijn aan stress. Het effect van een goede massage kan een goede balans in het lichaam teweeg brengen.                                                                                                  

Een massage is gewoon heerlijk, naast dat is het ook ontspannend is heeft het ook een doel:

  • Het verbeteren van de vitaliteit
  • Het verbeteren van de stofwisseling
  • Het verbeteren van de ontspanning
  • Het verminderen van de pijn
  • Een verbetering op uw sportprestaties

 

De volgende massages bied ik aan:

Nieuw

(DMT)Deep muscular technics.

 

Zoals de naam het al doet vermoeden is het een massage vorm die nog steviger is dan de gemiddelde sportmassage. Bij deze massage zit ook een lichte manipulatie van het wervelkolom. Mocht er een kleine beenlengte verschil zijn dan kan ik de Dorn techiek toepassen. Deze massage is alleen te boeken voor 60 minuten.

 

 

 

Sportmassage

 

Bij het bewust bezig zijn met het lichaam, past een regelmatige massage heel goed bij. Het haalt je even uit de hectiek, geeft je  een moment om je lichaam te herstellen en zorgt het voor een betere doorbloeding. Dit alles kan zorg dragen aan een gezondere leefstijl, betere nachtrust en betere prestaties in de sport.  

 

Genezing. Een regelmatige massage versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Stimulerende massage. (sportmassage)

Zo kunt u er ook voor kiezen voor een sportmassage. Deze vorm van massage hoeft niet aan sport gerelateerd te zijn, maar kan ook gekozen worden door mensen die een stevige massage wensen. Voor mensen die een actief sportleven hebben, hetzij amateur, recreatief of zelfs op professioneel niveau kunnen voor deze massage kiezen. Men kan voor of na een wedstrijd kiezen voor een massage die aangepast word aan de uitvoerende sport.  

 

Cupping

 

Cupping massage.

Cuppingmassage is van oorsprong een Chinese manier om doormiddel van zuiging voor een onderdruk te zorgen wat een reactie geeft op de onderliggende weefsel. Het is een vorm van bindweefselmassage die gebruikt wordt om gespannen spieren en spierknopen te behandelen.

Door middel van een vacuüm worden de weefsels los gemaakt waardoor  de aanmaak van Histamine en Endorfine wordt gestimuleerd . 

De doorbloeding word beter en de afvalstoffen worden losgemaakt. De cupping pas ik in de (sport)massage toe waar het nodig is, natuurlijk altijd in overleg. 

Ook heeft het een positief effect op cellulite  en kan er een cupping massage op maat gegeven worden.

 

Ontspanningsmassage

 

Bij een ontspanningsmassage word een mildere druk gegeven. Mijn mannier van masseren is dat er altijd in overleg de juiste druk word toegepast. Zo kan het zijn dat er wel een klacht is van bijvoorbeeld de schouders/nek, dan masseer ik de schouders/nek wat steviger en de rest van het lichaam als een echte ontspanningsmassage. 

 

Andere vormen van ontspanningsmassage zijn:

 

Hotstonemassage

 

Dit is een massagevorm waarbij bassaltstenen gebruikt worden bij de massage. De bassaltstenen worden verwarmd tot ongeveer 45 graden. Eerst worden er ligstenen geplaatst op de rug op de handoek. Dan worden de benen gemasseerd eerst manuel dan met de stenen. Vervolgens worden de ligstenen verplaatst naar de benen en word de rug,schouders, nek, armen gemasseerd. 

Bij een massage van 60 minuten word ook de voorkant benen decollatè/ borst en het gezicht gemasseerd (zonder stenen) 

 

Ayurvedische massage

 

Deze massagevorm is afkostig uit India. In India is de Ayurveda een natuurgeneeskunde van 5000 jaar oud en staat voor inzicht in jezelf en inzicht in het leven. In India leven ze volgens de Ayrveda, het eten , drinken , alles word gedaan volgens deze oude traditie. De Ayurvedische massage is een belangerijk element in deze traditie. 

De Ayurvediche massage houd in dat er gemasseerd wordt op de energiebanen van het lichaam , in tegenstelling tot de weterse massagevormen gaat de druk van het hoofd naar de voeten en niet naar het hart. 

Voor deze massage word een amandelolie gebruikt met daaraan toegevoegd Ayurvedische kruiden afkomstig uit India. De kruidige olie word ruim over het lichaam aangebracht wat erg ontspannen aanvoelt. 

Elk pesoon is geboren met een "blauwdruk" , dit zegt wie en wat we zijn ook wel dosha genoemd. Er zijn er totaal 3: 

  1.  Vatta   = stroming, droog, koud, licht, verandelijk, subtiel, ruw, snel.
  2.  Pitta    = transformatie, heet, scherp, licht, intens, glanzend.
  3.  Kapha = Stabiel, zwaar, traag, zoet, olieachtig, langzaam, koud, zacht.

Natuurlijk kan je nooit 1 Dosha hebben maar een combinatie van meerdere . Als we van alle 3 net zoveel hebben dan zijn we helemaal in ballance, maar dat is eigenlijk niet  of nauwlijks mogelijk (niemand is perfect). Zo is iemand bijvoorbeeld een overduidelijke Pitta met een een beetje Vatta. 

Zo zijn in ons lichaam bepaalde Marma's aanwezig, 107 om presies te zijn. Een aantal Marma's worden tijdens de massage lichtelijk gestimmuleerd zodat hier de energie vrij komt zodat deze verdeeld word in het lichaam.

Bij de Ayurvedische massage komt natuurlijk ook het hoofd aan bod. De haren en het gezicht waar ook Marma`s aanwezig zijn worden ook heerlijk gemasseerd, ook de haren worden ingeolied en gemasseerd.

 

De Ayurvediche massage kan je met geen enkele andere massagevorm vergelijken, het is uniek,  zeer ontspannen en in deze hectiche tijd zeker een aanrader.

Lomi Lomi

 

Waan jezelf op Hawai, met hawaiaanse muziek op de achtergrond en een Lomi Lomi massage.

Lomi Lomi is een massage vorm uit het Polynesie een eilanden groep waar Hawai het bekendste eiland van is. Lomi Lomi is een ritmische massage waarbij hoofdzakelijk de onderarmen gebruikt wordt met verwarmde olie. Met ritmische massage kris kras over het lichaam wordt het landschap en de oceaan nagebootst. In Hawai is Lomi Lomi een ritueel, een overgangsritueel. Een jongen wordt een man een meisje wordt een vrouw, bij rouw en trouw enz. Het is een zeer ontspannende massage waar je alles los kan laten in je hoofd.

 

Magnesium Booster massage

 

Magnesium (magnesiumchloride) is na water en lucht de derde levensbehoefte. 

De Magnesium Booster massage is ontwikkeld door Petersmassage praktijk zelf.  Door lezingen en onderzoek ben ik veel over magnesium te weten gekomen. Door warmte wordt de magnesium beter opgenomen. Dat magnesium heel belangrijk is voor een mens wordt ons steeds duidelijker. Elke dag hebben wij magnesium nodig. In ons voedsel zit helaas onvoldoende om ons gezond en sterk te houden. Dit komt doordat onze groenten te snel moeten groeien waardoor ze te weinig of geen tijd krijgen om magnesium op te nemen en zo ook aan ons door te geven als voedsel. Je kan magnesium innemen en op de huid aanbrengen. Zo krijg je optimaal magnesium binnen.

De massage begint met het aanbrengen van magnesiumolie. Het lichaam wordt afgedekt met een packing. Hierdoor wordt de huid lekker warm waardoor de magnesium beter en sneller wordt opgenomen. Na het aanbrengen van magnesium volgt een heerlijke ontspanningsmassage, achterzijde en voorkant benen, decolleté. De afsluiting is een heerlijke gezichtmassage.

Door regelmatig een Magnesium Booster massage te ondergaan geven we ons lichaam letterlijk een booster. Dit geeft ons een sterker immuunsysteem en meer energie. Ook is het heerlijk ontspannend en krijgen we een betere nachtrust.